Vattenlek i Malmö

luktsmaksynhörselkänsel

I Malmö finns många spännande upplevelseplatser att besöka med tema vatten. Nedan tipsar vi om två platser som vi i projektet besökt med deltagare från grundsärskolan.

Hyllie Vattenpark

Vid Hyllie vattentorn, precis bredvid Malmö Arena, shoppingcentret Emporia och upplevelsecentret Kretseum ligger en vattenlekpark med många härliga upplevelser. Här finns både grönska som en kan utforska, en damm att undersöka och sinnliga vattenupplevelser av olika slag.

Nedan ser du bilder från en upplevelsedag med Örtagårdsskolan och Blå lådan.

Mer information och öppettider hittar du på Kretseums hemsida här (länk).

Vattenlekplatsen

Precis bredvid Örtagårdsskolan på Rosengård i Malmö ligger Vattenlekplatsen. Här finner du en kanal med rinnande vatten, som omger en ö. På ön finns ett klättertorn och gungor. Bryggor, broar och trampstenar över vattnet, sprutande vattenstrålar och en linbana är andra spännande inslag. Lekplatsen är ett mycket populärt utflyktsmål för barn från hela Malmö och nedan kan du se bilder och film från när Örtagårdsskolan och Blå lådan utforskar platsen 2018.

Vissa elever hade kameror i band i pannan (go-pro) och av detta filmmaterial skapades en liten film om deras upplevelser. Här är resultatet. Häng med!

Lekplatsen är endast vattenfylld under sommaren mellan 1 juni och 31 augusti. Mer information om lekplatsen hittar du på Malmö stads hemsida här (länk).